Lotus Day Ring Knutstorp 2 Maj

Träffar, bankörningar, möten etc.
Skriv svar
Användarvisningsbild
Håkan B
Moderator
Inlägg: 256
Blev medlem: ons 24 aug, 2005 13:29
Ort: Fagersjö, Stockholm
Kontakt:

Lotus Day Ring Knutstorp 2 Maj

Inlägg av Håkan B » tis 23 feb, 2021 13:29

Välkommen till Lotusklubbens bandag, Lotus Day Ring Knutstorp 2021 söndagen 2 maj!
Vi är en heldag på banan och det finns möjlighet att få hjälp med körteknik och spårval av våra erfarna instruktörer. Det är ingen tävling utan istället en fantastisk möjlighet att under säkra förhållanden köra på en fin kurvig asfaltsväg utan mötande fordon eller hastighetsbegränsningar. När man fått in den grundläggande tekniken så finns det på eftermiddagen möjlighet att ta med en passagerare i bilen. Våra bandagar är i första hand till för klubbens medlemmar och för bilar med liknande prestanda och vikt som våra Lotusar. Men i mån av plats välkomnar vi deltagare från andra klubbar och andra sportbilar, men kontakta gärna banansvarig[at]lccs.nu om du är tveksam om din bil passar in.
För att få ut så mycket som möjligt av dagen så delar vi in deltagarna i fyra grupper:
Grupp A: Rutinerade förare samt eventuella oregistrerade bilar. Max 25 bilar.
Grupp B: Vana förare som kört på bana några gånger tidigare. Max 25 bilar.
Grupp C: Förare som vill lära sig bankörning i ett måttligt tempo. Max 20 bilar.
Grupp D: Förare som vill prova sin bil på bana i lugnt tempo, endast ett lunchpass. Max 20 bilar.
I grupp A – C gäller krav på minst trepunktsbälte och störtbåge i öppna bilar och i bilar utan bärande takkonstruktion, (Lotus Elise/Exige/Esprit/Evora är godkända). I grupp D finns inga krav på detta, utan trafikregler gäller vid omkörning och gruppen är tänkt att passa bl.a. äldre sportbilar. I samtliga grupper gäller krav på hjälm och heltäckande klädsel inklusive handskar (även för passagerare).
Arrangören har försäkring mot skador på ”tredje man”, men varje förare ska ha en personlig försäkring via Svenska Motorsportalliansen SMA. Vi rekommenderar att den skaffas i förväg via nätet på www.svenskamotorsportalliansen.se (endagslicens eller helårslicens) men det går även att lösa på banan för 200 kr per dag. Observera att bilens vagnskadeförsäkring gäller oftast inte vid körning på bana, men vissa bolag godkänner viss ”träningskörning”.
På alla banor i Sverige gäller max bullernivå 95 dB(A), mätt vid fullgasacceleration 10 m från bilen. Bilar som inte uppfyller kravet kommer att tas av banan för åtgärd.
Gå in på nedan länk, fyll i anmälan och skicka in! http://www.lccs.nu/kal.../inbjudan-lotu ... knutstorp/
OBS! Sista anmälningsdag 2 April!
LCCS medlemmar har rabatterat pris och förtur till platserna fram t.o.m. 2 April.
Håkan Bengtsson, Ansvarig för Bankörning LCCS
Tidigare Esprit-frälst men just nu en Honda-Elise S1, Elise S2, Evora S samt Formel Ford 1600 tävlingsbilar Royale RP21,
Van Diemen RF76, Reynard F83 samt Poker FF (-79)

Skriv svar

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 6 och 0 gäster