Page 1 of 1

Elise S2 modell 1:18

Posted: Sun 30 Dec, 2007 15:06
by oodsell
Innan jag fick möjlighet att köpa en Elise i skala 1:1 så skaffade jag några modeller. Nu blev det en Elise S1 i fullskala, så jag tänkte sälja en fin modell av S2 i skala 1:18. Den är av fabrikat Welly och är ljusgul med grå/svart interiör. En bra och detaljerad modell med öppningsbara dörrar och motorlucka. Jag minns inte vad den kostade, men 200 kr verkar väl rimligt.

Posted: Sun 30 Dec, 2007 16:52
by Finn
Jag köper den gärna

Posted: Sun 30 Dec, 2007 18:39
by oodsell
Ett snabbt svar från Finn, så modellen är såld. Leverans till Ängelholm någongång i januari då jag ska ned till min bror i Lund och hämta Corbeau-stolen (+ 4p bälte) som han hjälpte mig att köpa på e-bay.

Re: Elise S2 modell 1:18

Posted: Mon 10 Mar, 2008 21:17
by BjörnO
oodsell wrote:Innan jag fick möjlighet att köpa en Elise i skala 1:1 så skaffade jag några modeller. Nu blev det en Elise S1 i fullskala, så jag tänkte sälja en fin modell av S2 i skala 1:18. Den är av fabrikat Welly och är ljusgul med grå/svart interiör. En bra och detaljerad modell med öppningsbara dörrar och motorlucka. Jag minns inte vad den kostade, men 200 kr verkar väl rimligt.
Hej Olle!
Nu sitter vi båda i en Elise S1 med våra gemensamma rötter i Svenskt Sportvagnsmeeting och möten i MGCC sen 70-talets början! Tiden flyr och håret grånar. Jag var ju ordförande i MGCC några år och arrangerade våra sprotvagnsmeeting samt, som kronan påverket, byggde grunden till Sturup Raceway med Börje och Christer. Men nu till saken: såg att du köpte en harness vilket jag också gjort. Men monteringen...måste man enklast skära håll i plastväggen bakom störtbågen? Eller hur fixade du det?
Hälsningar
Björn Olsson

Posted: Mon 10 Mar, 2008 22:26
by oodsell
Hej Björn,

Long time no see! Men det verkar som om gamla sportvagnsentusiaster kryper fram ur sina hålor förr eller senare! Jag minns när vi satt hemma på din lilla gård i Fjelie och planerade sportvagnstävlingar på 70-talet.

Jag har inte monterat min harness bar ännu. Garaget är stort men kallt så jag inväntar lite drägligare temperaturer. Jag lämnade min "stång" till Morgan i Lerum, då han ville kolla om den passade på hans bil, men det visade sig att hans mycket tidiga S1 saknade de gängade hålen på baksidan av störtbågen. Det är dock så att högtalarpanelen måste skäras ur något för att få dit tvärbalken. Operationen ska förhoppningsvis vara klar innan början av maj, då jag bokat in mig på banåkarhelgen på Gotland Ring 10-11/5.

Posted: Tue 01 Apr, 2008 22:16
by DJ
Jag tror att högtalarpanelerna kan lämnas opåverkade, men de behöver nog tas bort under monteringen och stoppas tillbaka när stången är på plats.

Posted: Wed 02 Apr, 2008 09:26
by BjörnO
Jo, det gick bra. Jag demonterade högtalarna (väger för mycket!) och gjorde en liten utskärning i panelen för att får bulten på plats. Dessutom har jag också monterat en grövre krängningshämmare och det gjorde SKILLNAD! Mycket stabilare framvagn med konsekvent uppträdande. Nu återstår brandsläckare och lite annat inför licenskursen i helgen på Knutstorp.