banner-festival-16-2

Lotus Car Club of Swedens 40 års jubileum blev mycket lyckat med ca 75 besökare och uppåt 40 bilar. Vi fick finbesök av Julian Thomson och Elisa Artioli, Julian höll ett mycket intressant och lyckat föredrag om hans syn på bildesign och sin yrkesbana och Elisa deltog bla i rallyt med Lisa Greis samt minglade med oss andra. Bilhallen i Mjölby kom med sina två demobilar, en Lotus Exige S Sport 350 Coupe och en Lotus Evora 400 som de som ville fick provköra. Åke Axelsson hade med sig sin Lotus 23 och memorabilia bla kompletta årgångar av Winners Choice. På lördagkvällen visade Staffan Linder en film från jubileumsresan då vi besökte Lotusfabriken och Classic Team Lotus bla mycket annat.

Söderköpings brunn lämpade sig väl för arrangemanget och alla bilarna fick plats på gräsmattan framför hotellet och det var många intresserade som kom förbi och tittade.

Vi började festligheterna efter rallyt med att skåla i champagne i specialdesignade jubileumsglas som alla gäster fick behålla. För att sedan avnjuta god mat och dryck.

Rallyt vanns av Richard Arbrink och Jonas Arvidsson i Richards Europa S som tilldelades en pokal och första årgången av Winners choice. De övriga som kom bra i rallyt fick välja på saker från vår shop som vår shopansvariga Ulla Bengtsson hade tagit fram. Vi hade även omröstning av fräckaste bil och den tävlingen vanns klart av Krister Eliasson med Europa JPS som också han fick en pokal.

Vädret var både sol och ösregn under lördagen och det öste ner under delar av rallyt bla vid vår första manuella kontroll medan nästa manuella kontroll endast fick några stänk innan det var dags att åka mot Söderköping.

Bilderna är fotograferade av Per Mohlin och Stefan Axelsson.