Årets festival hölls på Starby hotell i Vadstena. Dagen startade med att samtliga parkerade gräsmattan framför hotellet. För att därefter inta en ordentlig lunch innan rallyt. Vi hade lite tur med vädret då det veckan innan lovats regn i dessa trakter men det kom under eftermiddagen för att sedan fortsätta på kvällen. Då hade de flesta kommit i mål från årets rally och resten av dagen kunde tillbringas inomhus. Innan middagen fick vi en intressant föreläsning av fd racerföraren Leif Lindström. Därefter blev det trerättersmiddag och prisutdelning.
Även i år kom Bilhallen i Mjölby med två bilar för provkörning en Exige 380 sport och en Elise 250 Cup. Detta var mycket uppskattat och många tog chansen att känna på en annan Lotus än de redan har.

Rallyslingan sträckte sig längs kurviga vackra östgötska vägar. Med start genom Vadstena för att passera Borensberg för att sedan vända tillbaka vid Museihuset strax innan Ljungsbro. På vägen tillbaka passerades Väderstad och Sjövägen genom Ombergs Ekopark som en del av banan.
Banan innehöll sex kontroller varav fem var bemannade. Deltagarna bla fick göra memory där de fick 15 sekunder på sig att minnas ett antal saker
som låg framför dem, skruva skruvar i en skruvplatta, kasta bollar i hink och lägga ut plattor framför bilen där de trodde hjulen var som de sedan skulle köra upp på för att få poäng.  Istället för att räkna kyrkor hade vi år tagit bilder längs sträckan där deltagarna skulle pricka in var bilderna var fotograferade längs vägen.

Vi hade dock ett litet problem längs rallyvägen och det var en kanalpassage precis före kontroll två vid Museihuset där nedfarten från bron var för brant. Lösningen blev att lägga ut två plankor på bron som man kunde lägga ut på nedfarten så passagen skulle bra. På vägen tillbaka från plankutläggningen hann vi även med ett besök på Bilhallen i Mjölby som för dagen hade extra många Lotus på plats.

Rallyt vanns av Håkan och Ulla Bengsson som bla prickade alla bilder rätt på kartan och årets fräckaste bil-pokalen gick till Stefan och Maria Axelsson för sin Lotus Evora S -12 här kan ni läsa mer om Stefan och Marias Evora: >länk<

På söndagsmorgonen hölls Lotus Car Club of Swedens årsmöte. Vi fick nya regionsansvariga för Skåne och Stockholm, i Skåne ersätter Stefan Axelsson Johanna Bailey Jönsson och i Stockholm ersätter Marie-Therese Edebo Håkan Bengtsson.
Vi får härmed tacka både Johanna och Håkan för lång och trogen tjänst i klubben där Johanna bla arrangerat Bjäresvängen och varit klubbshopansvarig och Håkan varit delaktig i det mesta som rör klubben bla ett antal år som ordförande. 

Från arrangörsgruppen får vi tacka alla deltagare för en trevlig festival.

Text:Per Mohlin Foto: Per Mohlin Foto där så anges: Richard Arbrink, Gwenda Fullard, Olle Odsell, Lisa Hansson