Årets Lotus Festival med årsmöte kommer att hållas i trakterna söder om Mälaren. Vi spinner vidare på förra årets vinnande koncept med möjlig ankomst på redan på fredag, men det officiella programmet börjar med samling från kl 11.00 och lunch kl 12.00 på lördag. Vi parkerar våra bilar utanför den fyrstjärniga anläggningen Båsenberga Hotell i anslutning till Vingåkers golflubb.

Vi äter en delikat herrgårdslunch som består av Mozzarellagratinerad kycklingfilé med tomatsås och stekt grönskaksris, inkl Loka/lättöl/vatten samt ett härligt salladsbord och kaffe med liten kaka.
Efter lunch startar sedan ett ”tipsrally” längs kurviga och vackra sörmlandsvägar med kurs mot Eskilstuna. Rallyt går i mål på den nya anläggningen GTR Motorpark där vi tar ett fikastopp. Där pågår under helgen Prins Carl Philips Racingpokal med gokarttävlingar på elitnivå, och vi stannar någon timme och tittar på något heat samt fikar i deras hospitalitytält och får en presentation av den spännande anläggningen.

Vi fortsätter sedan till hotellanläggningen Kungsörstorp vid Mälarens strand där vi parkerar våra bilar och man kan rösta om Festivalens finaste bilar. Efter lite däcksparkande och mingel blir det en god tvårätters gourmetmiddag. Kungsörstorps restaurang är känd för det svenska köket men med internationella influenser och med grönsaker och örter från egna odlingar.
Till förrätt serveras en krämig skaldjurssoppa med räkor, musslor och parmesankrutonger och till huvudrätt grillad oxfilé med grönpepparsås, confiterad lök och svamp som serveras med pommes Dauphine

Vi förrättar prisutdelning för rallyt och delar ut priser för mötets finaste bilar.

Efter en rejäl frukost på söndagen så blir det kl 10-11 ett effektivt årsmöte. Sedan kan de som vill fortsätta till de Bil- och Teknikhistoriska samlingarna i Köping för ett guidat besök och en enklare lunch. Där finns bl a flera fina Bugatti och årets temautställning är Rolls Royce. Om man ändå inte fått nog av bilar så går det också att åka till Sund Örtagård mellan Strängnäs och Enköping där man har avslutning av sommarens träffar för brittiska sportbilar.

Anmälan senast 1 augusti på blankett nedan till stockholm[at]lccs.nu.
Mer detaljerat program kommer.

Excelformat: Anmälan Lotus Festival Sweden 2021

Open documentformat: Anmälan Lotus Festival Sweden 2021

Välkommen till en toppenhelg i Mälardalen ihop med Lotusvänner!