Årets Lotus Festival med årsmöte kommer att hållas i södra Bohuslän. Vi spinner vidare på de tidigare årens vinnande koncept med möjlig ankomst på redan på fredag (bokas och betalas direkt till hotellet), men det officiella programmet börjar med samling från kl 11.00 och lunch kl 12.00 på lördag. Vi startar denna gång på den välrenommerade Ronnums Herrgård utanför Vänersborg.

Vi äter en delikat herrgårdslunch och startar sedan ett ”tipsrally” om ca 10 mil längs kurviga och vackra vägar och styr så småningom mot Trollhättan. Där tar vi en fikapaus på Saab Museum där museichef Peter Bäckström hälsar oss välkomna för en rundtur. Vi kör sedan vidare mot Uddevalla där vi går i mål vid det imponerande hotellet Bohusgården, med utsikt över Uddevallafjorden.

På Bohusgården väntar den sista rallyuppgiften, vi parkerar våra bilar och man kan rösta om Festivalens finaste bilar, inklusive det nyinstiftade priset ”Colin Chapman Trophy” till finaste Lotus fram till 1982. Efter lite däcksparkande, kanske Spabesök (utan kostnad) och mingel blir det en omfattande middagsbuffet. Under kvällen förrättar vi prisutdelning för rallyt och delar ut priser för mötets finaste bilar.

Efter en rejäl frukost på söndagen så blir det kl 10-11 ett effektivt årsmöte. Sedan finns det möjlighet att på hemvägen besöka Classic Car Club utanför Trollhättan, där några gentlemen samlat ihop ett antal bilar för förvaring, renovering och byggnation. Deras hjärta klappar för brittiska bilar och mest för Jaguar av olika modeller, och det ryms många klenoder i deras lador och garage. Här finns det också möjlighet att få en fika till självkostnadspris i deras pub. Om man tycker sig fått nog av bilar under helgen så rekommenderas att man istället stannar till på det gamla slussområdet i Trollhättan, som erbjuder en intressant historisk miljö.

Anmälan skickas senast 1 augusti till Fredrik Arvidsson goteborg[at]lccs.nu på blankett nedan, där detaljerat program och alla olika valmöjligheter finns.

Anmälan i excelformat: Anmälan Lotus Festival Sweden 2022

Anmälan i open documentformat: Anmälan Lotus Festival Sweden 2022

Välkommen till en toppenhelg på västkusten ihop med Lotusvänner!