Välkommen till en härlig Lotushelg på Gotland 21-24 maj

På grund av osäkerheten med Corona så förlänger vi anmälningstiden till bandagarna på både Ring Knutstorp och Gotland Ring till den 30 april. Som det ser ut nu så kan båda eventen genomföras med vissa extra försiktighetsåtgärder enligt myndigheternas anvisningar. Vi kommer ju huvudsakligen vara utomhus eller i våra bilar så riskerna för smitta bör vara minimala. Även på Gotlandfärjorna vidtar man extra åtgärder för att minimera riskerna.
Vi återbetalar deltagaravgiften om något av eventen ställs in.

Årets Kristi Himmelfärdshelg är perfekt för en utflykt med Lotusklubben till det vårfagra Gotland. Vi har bokat plats för preliminärt ett trettiotal bilar på den spännande banan Gotland Ring på fredag den 22 maj, och om man inte tycker en dag på banan räcker så kan man köra även på lördag den 23 maj. För andra som ”kört av sig” under fredagen så ordnar vi på lördagen en bilutflykt på norra delen av Gotland.

Man tar färjan från antingen Nynäshamn eller Oskarshamn under torsdag den 21maj, och åker tillbaka till fastlandet antingen på lördag eller på söndag. Kolla tider på Destination Gotland. Boka sedan på deras hemsida och uppge koden: ARRLOTUS2020 så får vi rabatt på resan (gäller bara för resa 17-28 maj). Rabatten varierar mellan 0-50% beroende på hur populär avgången är. Men redan nu vet vi att avgången på söndag kväll från Visby till Nynäshamn är så bokad att där ges ingen rabatt. Så boka färjan snarast!

Det finns flera alternativ till boende på Gotland, antingen i stugby nära banan eller på hotell med lite längre att köra. Vi rekommenderar Mavens stugby i Kappelshamn som har 14 fina stugor för 3-6 personer i varje, så försök slå er ihop med några andra och fyll en stuga. Maven har också ett konferenshus där vi på fredag kväll kommer att ordna en gemensam middag, så då är det extra smidigt att bo där. Gå in på hemsidan Mavens Stugby och se vilka olika stugalternativ som finns (från 985 kr per stuga och dygn), och kostnad om man t ex vill ha lakan och städning. Vi har förvarnat Anne och Stefan som har anläggningen att vi kommer, så boka före 31 mars per telefon 0709-586052 och uppge Lotusklubben, så får vi förra årets pris och halva priset på städning (om man vill ha det).

På Gotland Ring är vi inte ensamma på banan utan vi delar dagen med andra bilar. Dagen börjar kl 09.00 med registrering och säkerhetsgenomgång, och sedan en snabbkurs i avancerad körteknik. Därefter körning kl 10.00-13.00 i två grupper med 20 minuters pass. Paus för lunch kl 13.00-14.00 och på eftermiddagen troligen ”open pitlane” kl 14.00-17.00. Krav på bil och förarutrustning enligt våra generella regler som finns på vår hemsida www.lccs.nu . Gotland Ring har inga egna krav på förarlicens men som på våra andra bandagar rekommenderar vi att man har licens/försäkring (endags 200 kr eller helårs 550 kr) via www.svenskamotorsportalliansen.se . Den går inte att lösa på banan denna gång.

Kostnader:
Körning bara fredag 22 maj, 2200 kr per bil (extra förare 600 kr)
Körning två dagar fredag & lördag, 3100 kr per bil (extra förare 600 kr per dag)
Lunch på banan fredag 180 kr per person. Middag fredag kväll på Maven 250 kr per person.
Anmälan till bandagen öppnar 10 januari och ska göras senast 30 april på formulär som kan hämtas nedan. Efter den 30 april kan vi inte garantera plats.

Vi rekommenderar att man bokar färjor och boende snarast möjligt, då Kristi Himmelfärshelgen är en populär helg att åka till Gotland.

Vid frågor kontakta ordforande[at]lccs.nu .

Vi öppnar för anmälan från och med 10 januari 2020.
Fyll i nedanstående blankett i excel alternativt open document-format och skicka till vår ordförande Olle Odsell.

Anmälningsblankett excel: Anmälan Lotus Day Gotland 2020 

Anmälningsblankett open document: Anmälan Lotus Day Gotland 2020

Besiktningsformulär word-format: Besiktningsformulär LCCS banträffar

Besiktningsformulär pdf: Besiktningsformulär LCCS banträffar

Körregler LCCS-banträffar: Körregler generella LCCS

VÄLKOMMEN TILL EN TREVLIG DAG MED SPORTVAGNSENTUSIASTER PÅ BANAN!