Inbjudan Lotus Day Gotland Ring söndag den 4 juni 2023  

Lotusklubben erbjuder en unik möjlighet att köra på den nya 7,3 km långa Grand Prix banan på Gotland Ring söndagen den 4 juni. Vi har flera gånger tidigare kört på den tidigare nordslingan som många anser är den bästa banan i Sverige och förra året fick vi möjligheten att köra sydslinga som erbjuder en helt ny upplevelse, och som kan mäta sig med klassiska banor som t ex Spa i Belgien.

Sydslingan har flera långa raksträckor och kurvor som möjliggör höga farter, så det är obligatoriskt med en certifiering för att få köra där. Den genomförs som en ”trackwalk” med bil där man stannar på olika ställen och där banans instruktörer talar om hur man lämpligen ska hantera sin bil genom de olika partierna. Denna certifiering görs på morgonen och kostar normalt 2400 kr per deltagare, men vi har lyckats inkludera detta i avgiften.

Kostnader

Bandagen kostar 3750kr för klubbmedlemmar och 3950kr för icke medlemmar. Det inkluderar alltså certifiering för sydslingan samt även lunch. Deltagare ska följa de generella regler som gäller avseende LCCS bankörning (se nedan) samt ha gällande SMA-licens (försäkring). SMA-licensen kostar 250kr. Under dagen kör vi i en egen grupp med ett 25 min pass varje hel timme.

Vi behöver bli drygt 20 deltagare för att inte gå back, men klubben subventionerar kostnaden om vi blir färre genom den s k ”banfonden”. På söndag kväll arrangerar vi en ”After Race middag” på Mejeriet Stenkyrka som ligger 30 minuter från banan mot Visby, då man kan diskutera sina upplevelser under dagen.

Gotlandsfärjan
Vi får rabatt på färjorna från Nynäshamn och Oskarshamn om man bokar på nätet destinationgotland.se
och använder en rabattkod. Eftersom erbjudandet är begränsat till de som anmäler sig till bandagen så får man koden och detaljerade anvisningar med bekräftelsen på sin anmälan. Rabatten varierar mellan 0-40 % beroende på hur populär avgången är, och den gäller för resor mellan 31 maj – 8 juni. Denna helg är attraktiv, så boka färjorna i god tid!

Boende priserna gäller för 2023

Vi föreslår prisvärd övernattning i Mavens Stugby som ligger bara 10 km från banan. Vi får 10% rabatt på stughyran och det finns fina stugor med tre individuella bäddar för 1508 kr/natt eller med fem individuella bäddar för 1840kr per natt, förutsatt att man tar med egna lakan och handdukar. (Man kan bo fler i stugorna om man är OK att sova i dubbelsäng). Se alternativen på www.maven.se
Ett annat alternativ är Valleviken https://www.valleviken.se/ som ligger 20 km från banan och som erbjuder både stugor och hotellrum. Även Mejeriet Stenkyrka har några enkla rum.

Missa inte detta tillfälle att köra på Sveriges nyaste, roligaste och längsta bana!  

Anmälan till Lotus Day Gotland ring är öppen.
Fyll i nedanstående blankett i excel alternativt open document-format och skicka till vår banansvarige senast den 15 april

Anmälningsblankett excel: Anmalan Gotland Ring 4-Juni-23_rev_1

Anmälningsblankett open document: Anmalan Gotland Ring 4-Juni-23_rev_1

Besiktningsformulär word-format: Besiktningsformulär LCCS banträffar

Besiktningsformulär pdf: Besiktningsformulär LCCS banträffar

Körregler LCCS-banträffar: Körregler generella LCCS

VÄLKOMMEN TILL EN TREVLIG DAG MED SPORTVAGNSENTUSIASTER PÅ BANAN!