Inbjudan Lotus Day Kinnekulle Ring

Välkommen till Lotusklubbens bandag Lotus Day Kinnekulle Ring 2018 söndagen 12 augusti

I år erbjuder vi tjejer att köra, till en början samtidigt som grupp D, (den långsammaste gruppen) för att ge fler tjejer möjlighet att i lugna former prova på bankörning. En kort introduktion ges på förmiddagen för de som är intresserade. Sedan finns det möjlighet att åka med en erfaren förare några varv för att känna på hur det känns. Under det egna körpasset finns det sedan också möjlighet att få hjälp av instruktörer som kan åka med några varv och ge tips.

Anmälan via formuläret nedan. Kostnad för att köra i grupp D är 250 kr plus en förarförsäkring 150 kr. Hjälm (går säkert att låna) och heltäckande bomullskläder och handskar är ett krav av säkerhetsskäl. Det fungerar utmärkt med t ex jeans och en långärmad t-shirt.

Vi är en heldag på banan och det finns möjlighet att få hjälp med körteknik och spårval av våra erfarna instruktörer. Det är ingen tävling utan istället en möjlighet att under säkra förhållanden köra på en fin kurvig asfaltsväg utan mötande fordon eller hastighetsbegränsningar. När man fått in den grundläggande tekniken så finns det på eftermiddagen möjlighet att ta med en passagerare i bilen.

För att få ut så mycket som möjligt av dagen så delar vi in deltagarna i fyra grupper:

Grupp A: Rutinerade förare samt eventuella oregistrerade bilar. Max 25 bilar.

Grupp B: Vana förare som kört på bana några gånger tidigare. Max 25 bilar.

Grupp C: Förare som vill lära sig bankörning i ett måttligt tempo. Max 20 bilar.

Grupp D: Förare som vill prova sin bil på bana i lugnt tempo, endast ett lunchpass. Max 20 bilar.

I grupp A – C gäller krav på minst trepunktsbälte och störtbåge i öppna bilar och i bilar utan bärande takkonstruktion, (Lotus Elise/Exige/Esprit/Evora är godkända). I grupp D finns inga krav på detta, utan trafikregler gäller vid omkörning och gruppen är tänkt att passa bl a äldre sportbilar. I samtliga grupper gäller krav på hjälm och heltäckande klädsel inklusive handskar (även för passagerare).

Arrangören har försäkring mot skador på ”tredje man”, men varje förare ska ha en personlig försäkring via Svenska Motorsportalliansen SMA. Vi rekommenderar att den skaffas i förväg via nätet på www.svenskamotorsportalliansen.se (endagslicens eller helårslicens) men det går även att lösa på banan för 150 kr per dag. Observera att bilens vagnskadeförsäkring gäller oftast inte vid körning på bana, men vissa bolag godkänner viss ”träningskörning”.

På alla banor i Sverige gäller max bullernivå 95 dB(A), mätt vid fullgasacceleration 10 m från bilen. Bilar som inte uppfyller kravet kommer att tas av banan för åtgärd.

Allmänna körregler samt mer detaljerade krav på bil och personlig klädsel finns som bilaga på vår hemsida lccs.nu/bankorning/. Egenbesiktning av bil görs lämpligen innan ankomst, och ifylld besiktningsblankett ska lämnas vid incheckningen på banan. Ev frågor kan ställas per mail till: banansvarig[at]lccs.nu

På banan finns det under dagen servering av mat, kaffe och förfriskningar. Vi har också vårt klubbtält med ett begränsat urval av Lotusprylar på plats, men du kan förbeställa allt från shopen genom mail till klubbshop[at]lccs.nu så tar vi med till banan och du får rätt färg och storlek på din tröja eller jacka.

Anmälan öppnar 3 månader innan dvs 12 maj, och ska göras senast den 11 juli på formulär som finns nedan. Medlemmar i LCCS och Locostklubben (som vi samkör med denna dag) har förtur till platserna fram till dess, men sedan fyller vi på med anmälningar från andra klubbar.

Anmälningssekreteriatet öppnar kl 08.00, obligatoriskt förarsammanträde kl 09.00, och sedan är det körning hela dagen i sju stycken 20 min pass för grupp A – C mellan kl 09.30 – 16.30. Grupp D har instruktion kl 11.30 och ett 25 min körpass mellan kl 12.30 – 12.55. Därefter erbjuds möjlighet till medåkning i grupp A – C. Se fullständigt tidsschema nedan.

Kostnad för grupp A – C 1300 kr (plus ev försäkring), grupp D 250 kr (plus ev försäkring).

Under lördag 11 augusti har vi Lotus Festival med årsmöte, och vi bor på Jula Hotel i Skara (se separat injudan). Så det finns möjlighet till en fantastisk tvådagarshelg med ett roligt rally på småvägar på lördagen, en god middag i trevliga medlemmars sällskap, och sedan en hel dag på Kinnekulle Ring. Om man inte är på banan hela söndagen så finns det massor av intressant natur och kultur i området runt Kinnekulle, eller varför inte ta en utflykt till Lidköping och Läckö Slott.

Anmälningsblankett excel: Anmälan Lotus Day Kinnekulle 2018

Anmälningsblankett open document: Anmälan Lotus Day Kinnekulle 2018

Tidsschema för Lotus day Ring Knutstorp 2017: Tidsschema LCCS Kinnekulle Ring 2018

Besiktningsformulär word-format: Besiktningsformulär LCCS banträffar

Besiktningsformulär pdf: Besiktningsformulär LCCS banträffar

Körregler LCCS-banträffar: Körregler LCCS

VÄLKOMMEN TILL EN TREVLIG DAG MED SPORTVAGNSENTUSIASTER PÅ BANAN!