Välkommen till Lotusklubbens bandag Lotus Day Ring Knutstorp 2020 söndagen 10 maj

Lotusklubbens styrelse har den 2020-04-29 haft ett telefonmöte för att besluta om hur vi ska agera avseende våra planerade bandagar den närmaste tiden, p g a Corona problematiken.
Vi har beslutat att genomföra bandagen på Ring Knutstorp den 10 maj som planerat, och med hänsyn taget till de restriktioner som finns från banägaren Ring Knutstorp AB. Alla anmälda deltagare kommer få instruktioner per mail. OBS! Endast föranmälda deltagare kommer in på evenemanget.
När det gäller Gotland Ring i Kristi Himmelfärdshelgen så har vi beslutat att dra tillbaka det evenemanget från klubbens agenda. Det baserar sig på de starka rekommendationer som utfärdats att inte resa till Gotland under de kommande storhelgerna och att färjorna bara ska ta med hälften så många passagerare än normalt på varje tur.
Det innebär att vi kommer att betala tillbaka hela deltagaravgiften som deltagarna har betalat till klubben för Gotland, anmälda deltagare har fått information via mail.
Enligt våra informationer så kommer Gotland Ring vara öppet för körning, och det är givetvis upp till var och en att välja om man vill åka dit, men man får då kontakta alec@gotlandring.com för bokning.
Bokade och betalda färjebiljetter betalas tillbaka, även om man bokat ”minibiljett”. Kontakta gruppresor@destinationgotland.se eller ring 0771-223350 och ange att du bokat med koden ARRLOTUS2020.
Om du bokat boende på Mavens stugby ring Anne på tel 0709-586052, så betalar de tillbaka pengarna. Om du bokat annat boende så får du kontakta hotellet om avbokning.
Vi hoppas kunna komma tillbaka till Gotland Ring nästa år när dessa Corona-problem förhoppningsvis är lösta.
Olle Odsell
Lotus Car Club of Sweden

Vi är en heldag på banan och det finns möjlighet att få hjälp med körteknik och spårval av våra erfarna instruktörer. Det är ingen tävling utan istället en möjlighet att under säkra förhållanden köra på en fin kurvig asfaltsväg utan mötande fordon eller hastighetsbegränsningar. När man fått in den grundläggande tekniken så finns det på eftermiddagen möjlighet att ta med en passagerare i bilen. Våra bandagar är i första hand till för klubbens medlemmar och för bilar med liknande prestanda och vikt som våra Lotusar. Men i mån av plats välkomnar vi deltagare från andra klubbar och andra sportbilar, men kontakta gärna banansvarig[at]lccs.nu om du är tveksam om din bil passar in.

För att få ut så mycket som möjligt av dagen så delar vi in deltagarna i fyra grupper:

Grupp A: Rutinerade förare samt eventuella oregistrerade bilar. Max 25 bilar.

Grupp B: Vana förare som kört på bana några gånger tidigare. Max 25 bilar.

Grupp C: Förare som vill lära sig bankörning i ett måttligt tempo. Max 20 bilar.

Grupp D: Förare som vill prova sin bil på bana i lugnt tempo, endast ett lunchpass. Max 20 bilar.

I grupp A – C gäller krav på minst trepunktsbälte och störtbåge i öppna bilar och i bilar utan bärande takkonstruktion, (Lotus Elise/Exige/Esprit/Evora är godkända). I grupp D finns inga krav på detta, utan trafikregler gäller vid omkörning och gruppen är tänkt att passa bl a äldre sportbilar. I samtliga grupper gäller krav på hjälm och heltäckande klädsel inklusive handskar (även för passagerare).

Arrangören har försäkring mot skador på ”tredje man”, men varje förare ska ha en personlig försäkring via Svenska Motorsportalliansen SMA. Vi rekommenderar att den skaffas i förväg via nätet på www.svenskamotorsportalliansen.se (endagslicens eller helårslicens) men det går även att lösa på banan för 200 kr per dag. Observera att bilens vagnskadeförsäkring gäller oftast inte vid körning på bana, men vissa bolag godkänner viss ”träningskörning”.

På alla banor i Sverige gäller max bullernivå 95 dB(A), mätt vid fullgasacceleration 10 m från bilen. Bilar som inte uppfyller kravet kommer att tas av banan för åtgärd.

Allmänna körregler samt mer detaljerade krav på bil och personlig klädsel finns som bilaga på vår hemsida lccs.nu/bankorning/. Egenbesiktning av bil görs lämpligen innan ankomst, och ifylld besiktningsblankett ska lämnas vid incheckningen på banan. Ev frågor kan ställas per mail till: banansvarig[at]lccs.nu

På banan finns det under dagen servering av mat, kaffe och förfriskningar. Vi har också vårt klubbtält med ett begränsat urval av Lotusprylar på plats, men du kan förbeställa allt från shopen genom mail till klubbshop[at]lccs.nu så tar vi med till banan och du får rätt färg och storlek på din tröja eller jacka. Se LCCS klubbshop

Anmälan öppnar 4 månader innan dvs 10 januari, och ska göras senast den 30 april på formulär som finns nedan. Medlemmar i LCCS har lägre pris och förtur till platserna fram till 30 april, men sedan fyller vi på med anmälningar från andra klubbar. 

Anmälningssekreteriatet öppnar kl 07.30, obligatoriskt förarsammanträde kl 08.30, och sedan är det körning hela dagen i sex stycken 20 min pass för grupp A – C mellan kl 09.00 – 16.00. Grupp D har instruktion kl 11.00 och ett 30 min körpass mellan kl 12.00 – 12.30. Därefter erbjuds möjlighet till medåkning i grupp A – C. Se fullständigt tidsschema på klubbens hemsida.

Kostnad för grupp A – C och medlem i LCCS 1600 kr, icke medlem i LCCS 1800 kr, (plus ev försäkring). Kostnad grupp D 250 kr (plus ev försäkring).

Denna gång provar vi en lite enklare lösning kvällen innan, lördag 9 maj, för de som har en bit att åka och inte vill stiga upp i ottan. Hotel Milano www.hotelmilano.se i Åstorp erbjuder hotellrum eller stugor för 1 – 4 personer med priser från 475 kr till 865 kr per natt på www.hotels.com. Man kan också boka direkt på 042-645 30. Vi tänkte grilla på kvällen och sedan får man ordna egen frukost. Från Åstorp är det bara ca 20 minuters körning till banan.
Det finns också enklare stugor på Ring Knutstorp med plats för fyra personer. De kostar 980 kr per natt och kan beställas via helen.sonander@ringknutstorp.com

Vi öppnar för anmälan från och med 10 januari 2020.
Fyll i nedanstående blankett i excel alternativt open document-format och skicka till banansvarig Håkan Bengtsson.

Anmälningsblankett excel: Anmälan Lotus Day Knutstorp 2020

Anmälningsblankett open document: Anmälan Lotus Day Knutstorp 2020

Tidsschema för Lotus day Ring Knutstorp pdf: Tidsschema Lotus Day Ring Knutstorp 2020

Besiktningsformulär word-format: Besiktningsformulär LCCS banträffar

Besiktningsformulär pdf: Besiktningsformulär LCCS banträffar

Körregler LCCS-banträffar: Körregler generella LCCS

VÄLKOMMEN TILL EN TREVLIG DAG MED SPORTVAGNSENTUSIASTER PÅ BANAN!