Årets Lotus Festival med årsmöte kommer att hållas i vår södra region. Vi har ju varit i Småland, Mälardalen och på Västkusten de senaste åren, så det känns riktigt att vara lite längre söderut denna gång. För att underlätta för långväga gäster norrifrån så börjar vi dock i Markaryd på gränsen till Skåne.

Redan på fredag kan man boka in sig på Ekebackens Hotell & Konferens i Markaryd, som har rimliga priser på rum och där även kvällsmat ingår, om man bokar direkt hos hotellet per telefon eller på deras hemsida www.ekebacken.net Denna hotellnatt bokas och betalas individuellt. Hotellet ligger vackert vid Byasjön och beskrivs som ett designhotell där det mesta av inredningen finns kvar sedan hotellet byggdes på 1960-talet för skogsindustrin.

På lördag förmiddag parkerar vi alla våra bilar vid Ekebacken och kl 12.00 äter vi en god lunch i hotellets matsal. Därefter startar ett ”tipsrally” om ca 10-12 mil längs kurviga och vackra vägar som leder oss upp på Bjärehalvön där det blir fikapaus. Sedan fortsätter vi till Hotell Hovs Hallar, längst ut på halvön och med fri utsikt över västerhavet, se www.hovshallar.com Här finns rallyts sista uppgift innan vi parkerar snyggt utanför hotellet.

Sedan finns det möjlighet att utnyttja hotellets spa, eller ta en promenad i de spännande omgivningarna, innan det är dags för kvällens tvårättersmiddag. Under kvällen förrättar vi prisutdelning för rallyt och delar ut priser för mötets finaste bilar, inklusive ”Colin Chapman Trophy” till finaste deltagande Lotus fram till 1982.

Efter en rejäl frukost på söndagen så blir det kl 10-11 ett effektivt årsmöte. Sedan finns det möjlighet att på hemvägen besöka vår klubbmedlem Bertil Carlson i Magnarp, som är en av landets specialister på främst äldre Lotus. Här finns det många fina bilar och en verkstad där Bertil uträttar underverk med motorer och växellådor. Om man tycker sig fått nog av bilar under helgen så kan man annars stanna till i Båstad och göra fynd i affärerna innan de stänger för sommarsäsongen.

Anmälan skickas till Fredrik Larsson på e-post skane[at]lccs.nu senast 31 juli. På anmälan hittar ni även detaljerat program, kostnader och alla olika valmöjligheter som finns.

Anmälan i excelformat: Anmälan Lotus Festival Sweden 2023

Anmälan i open documentformat: Anmälan Lotus Festival Sweden 2023

Välkommen till en toppenhelg i Skåne ihop med Lotusvänner!