I september satsar vi åter på att genomföra en klubbresa på kontinenten.
Nu finns det ett komplett program med hotellförslag och kartor. När vi väl är nere i Italien bor vi i Cortina d’Ampezzo respektive Brescia därifrån vi gör dagsutflykter.
Nytt för i år är att vi har två alternativa rutter på utresan. Beroende på om man bara vill köra genom Tyskland så snabbt som möjligt eller göra det till en del av semestern. Förslag på hotell är att betrakta som rekommendationer. Men det står var och en fritt att boka vilka boende man önskar beroende på personliga preferenser. Dock har vi för avsikt att samlas för gemensamma middagar på kvällarna samt att utgå från en gemensam startpunkt nästa dag.
Alternativ 1 (9-19/9)
9/9 Göteborg – Kiel
10/9 Kiel – Nürnberg
11/9 Nürnberg – Cortina d’Ampezzo
12/9 Cortina d’Ampezzo
13/9 Cortina d’Ampezzo – Brescia
14/9-15/9 Brescia
16/9 Brescia – Garmisch-Partenkirchen
17/9 Garmisch-Partenkirchen – Dresden
18/9 Dresden – Rostock
19/9 Hemfärd från Trelleborg
Alternativ 2 (8-19/9)
8/9 Ystad – Berlin
9/9 Berlin – Leipzig
10/9 Leipzig – Nürnberg
11/9 Nürnberg – Cortina d’Ampezzo
12/9 Cortina d’Ampezzo
13/9 Cortina d’Ampezzo – Brescia
14/9-15/9 Brescia
16/9 Brescia – Garmisch-Partenkirchen
17/9 Garmisch-Partenkirchen – Dresden
18/9 Dresden – Rostock
19/9 Hemfärd från Trelleborg
För varje övernattning har vi tagit fram ett par olika förslag på boende, men det står var och en fritt att boka vilket boende man önskar. Vi har även letat upp diverse sevärdheter och utflyktsmål längs vägen. Dessa finns med i vår Roadbook samt på kartorna. När vi kommer till Cortina d’Ampezzo har en av våra tyska vänner, Martin Wismer, lovat att ordna en dagstur bland passen och serpentinvägarna för de som så önskar.
Om detta ser intressant ut, skicka intresseanmälan till Stefan Axelsson (stefan.p.axelsson[at]gmail.com) eller Per Mohlin (webmaster[at]lccs.nu). Ange namn, mobilnummer, e-post och medlemsnummer i klubben samt att du/ni är intresserade av resan Du får då en mer detaljerad resplan inklusive hotellförslag och tips på utflykter. Vi skickar löpande information gällande fortsatt planering till de som anmält sig.
Då var och en bokar sin egen resa har vi inget sista datum för anmälan. Men det kan bli problem att få plats på färjor och boende om man väntar för länge. Då är det bättre att boka med möjlighet att avboka om man är osäker.
Stefan Axelsson och Per Mohlin