Lotus Day Knutstorp 10 Maj 2020

Träffar, bankörningar, möten etc.
Skriv svar
Användarvisningsbild
Håkan B
Moderator
Inlägg: 256
Blev medlem: ons 24 aug, 2005 13:29
Ort: Fagersjö, Stockholm
Kontakt:

Lotus Day Knutstorp 10 Maj 2020

Inlägg av Håkan B » fre 28 feb, 2020 13:37

Inbjudan Lotus Day Ring Knutstorp

Välkommen till Lotusklubbens bandag Lotus Day Ring Knutstorp 2020 söndagen 10 maj

Vi är en heldag på banan och det finns möjlighet att få hjälp med körteknik och spårval av våra erfarna instruktörer. Det är ingen tävling utan istället en möjlighet att under säkra förhållanden köra på en fin kurvig asfaltsväg utan mötande fordon eller hastighetsbegränsningar. När man fått in den grundläggande tekniken så finns det på eftermiddagen möjlighet att ta med en passagerare i bilen. Våra bandagar är i första hand till för klubbens medlemmar och för bilar med liknande prestanda och vikt som våra Lotusar. Men i mån av plats välkomnar vi deltagare från andra klubbar och andra sportbilar, men kontakta gärna banansvarig[at]lccs.nu om du är tveksam om din bil passar in.

För att få ut så mycket som möjligt av dagen så delar vi in deltagarna i fyra grupper:

Grupp A: Rutinerade förare samt eventuella oregistrerade bilar. Max 25 bilar.

Grupp B: Vana förare som kört på bana några gånger tidigare. Max 25 bilar.

Grupp C: Förare som vill lära sig bankörning i ett måttligt tempo. Max 20 bilar.

Grupp D: Förare som vill prova sin bil på bana i lugnt tempo, endast ett lunchpass. Max 20 bilar.

I grupp A – C gäller krav på minst trepunktsbälte och störtbåge i öppna bilar och i bilar utan bärande takkonstruktion, (Lotus Elise/Exige/Esprit/Evora är godkända). I grupp D finns inga krav på detta, utan trafikregler gäller vid omkörning och gruppen är tänkt att passa bl a äldre sportbilar. I samtliga grupper gäller krav på hjälm och heltäckande klädsel inklusive handskar (även för passagerare).

Arrangören har försäkring mot skador på ”tredje man”, men varje förare ska ha en personlig försäkring via Svenska Motorsportalliansen SMA. Vi rekommenderar att den skaffas i förväg via nätet på www.svenskamotorsportalliansen.se (endagslicens eller helårslicens) men det går även att lösa på banan för 200 kr per dag. Observera att bilens vagnskadeförsäkring gäller oftast inte vid körning på bana, men vissa bolag godkänner viss ”träningskörning”.

På alla banor i Sverige gäller max bullernivå 95 dB(A), mätt vid fullgasacceleration 10 m från bilen. Bilar som inte uppfyller kravet kommer att tas av banan för åtgärd.

Allmänna körregler samt mer detaljerade krav på bil och personlig klädsel finns som bilaga på vår hemsida lccs.nu/bankorning/. Egenbesiktning av bil görs lämpligen innan ankomst, och ifylld besiktningsblankett ska lämnas vid incheckningen på banan. Ev frågor kan ställas per mail till: banansvarig[at]lccs.nu

På banan finns det under dagen servering av mat, kaffe och förfriskningar. Vi har också vårt klubbtält med ett begränsat urval av Lotusprylar på plats, men du kan förbeställa allt från shopen genom mail till klubbshop[at]lccs.nu så tar vi med till banan och du får rätt färg och storlek på din tröja eller jacka. Se LCCS klubbshop

Anmälan öppnar 4 månader innan dvs 10 januari, och ska göras senast den 10 april på formulär som finns nedan. Medlemmar i LCCS har lägre pris och förtur till platserna fram till 10 april, men sedan fyller vi på med anmälningar från andra klubbar.

Anmälningssekreteriatet öppnar kl 07.30, obligatoriskt förarsammanträde kl 08.30, och sedan är det körning hela dagen i sex stycken 20 min pass för grupp A – C mellan kl 09.00 – 16.00. Grupp D har instruktion kl 11.00 och ett 30 min körpass mellan kl 12.00 – 12.30. Därefter erbjuds möjlighet till medåkning i grupp A – C. Se fullständigt tidsschema på klubbens hemsida.

Kostnad för grupp A – C och medlem i LCCS 1600 kr, icke medlem i LCCS 1800 kr, (plus ev försäkring). Kostnad grupp D 250 kr (plus ev försäkring).

Denna gång provar vi en lite enklare lösning kvällen innan, lördag 9 maj, för de som har en bit att åka och inte vill stiga upp i ottan. Hotel Milano www.hotelmilano.se i Åstorp erbjuder hotellrum eller stugor för 1 – 4 personer med priser från 475 kr till 865 kr per natt på www.hotels.com. Man kan också boka direkt på 042-645 30. Vi tänkte grilla på kvällen och sedan får man ordna egen frukost. Från Åstorp är det bara ca 20 minuters körning till banan.
Det finns också enklare stugor på Ring Knutstorp med plats för fyra personer. De kostar 980 kr per natt och kan beställas via helen.sonander@ringknutstorp.com

Vi öppnar för anmälan från och med 10 januari 2020.
Hämta och fyll i blankett på http://www.lccs.nu/kalender/inbjudan-lo ... nutstorp/
och skicka till banansvarig Håkan Bengtsson.


VÄLKOMMEN TILL EN TREVLIG DAG MED SPORTVAGNSENTUSIASTER PÅ BANAN!
Bilagor
Lotus Day Knutstorp 2020.jpg
Håkan Bengtsson, Ansvarig för Bankörning LCCS
Tidigare Esprit-frälst men just nu en Honda-Elise S1, Elise S2, Evora S samt Formel Ford 1600 tävlingsbilar Royale RP21,
Van Diemen RF76, Reynard F83 samt Poker FF (-79)

Användarvisningsbild
Nillet
Forumadministratör
Inlägg: 3585
Blev medlem: sön 01 aug, 2004 08:51
Ort: Eslöv, Skåne
Kontakt:

Re: Lotus Day Knutstorp 10 Maj 2020

Inlägg av Nillet » tis 12 maj, 2020 21:59

Det blev en trevlig dag och jag försökte mig på att göra något annat en video med bara bankörning, se resultatet här: https://www.youtube.com/watch?v=EQ877N-NfZg
Skrev en rapport och tog lite bilder, läs och se bilder här: www.nillet.com
Smakprov på bilder:
Bild
Bild
Bild
Bild

Skriv svar

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst